Egzama Hastalığı, Saç Bakım

Saç Egzaması İçin Şampuan ? Egzama Şampuanı ?

saç egzaması için şampuan
  Saç Egzaması İçin Şampuan ? Egzama Şampuanı ? Saç derisinde egzama, çoğu zaman kuru saç derisiyle karıştırılır. Ancak saç derisinde kuruluk olması da egzamanın belirtilerindendir ve kuru saç derisinde egzamadaki gibi yoğun pullanmalar, döküntüler genelde gözlenemez.

Bu konu ile alakalı herhangi bir sorunuz olursa öncelikli olarak yazımıza yorum yazabilirsiniz,  iletişim formlarımızı doldurabilir veya [email protected] üzerinden yazarlarımız ile iletişime geçebilirsiniz. Sizlere en iyi şekilde yardımcı faydalı olabilmek için yazarlarımız yardımcı olmaya çalışacaktır. Bize Mail Göndermek İçin Buraya Tıklayınız. İletişim Formu Doldurmak İçin Buraya Tıklayınız. Sağlıklı Güzel Yaşam Dileklerimizle…

İçindekiler ;

Dikkat !

Kimyasal ürünlerin saç egzamasını arttırdığı bilinir. Bu nedenle egzamaya karşı doğal ve bitkisel arayışlar daha da artmıştır.

1. Saç Egzaması İçin Şampuan? Egzama Şampuanı?

saç egzaması için şampuan ? egzama şampuanı ?
Saç egzaması için şampuan ? Egzama şampuanı ?

   Tahriş olmuş bir kafa derisi egzama belirtisi olabilir. “Saçta egzama”, bir grup durumu veya bu koşulların belirli biçimlerini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Kafa derisinin egzaması, atopik dermatit ve kontakt dermatit gibi çeşitli şekillerde olabilir. Ayrıca, genellikle kafa derisinde bulunan ve daha yaygın olarak kepek olarak bilinen dermatolojik bir durum olan seboreik dermatit olarak bilinen bir durumunuz da olabilir. Beyaz deri pullarının dökülmesi, genellikle kafa derisi egzamasının en göze çarpan semptomudur. Bu yazımızda saç egzaması için şampuan ve doğal içerikli ürünleri sizlere aktarmayı hedeflemekteyiz.

2. Saç Derisinde Görülen Egzamanın Belirtileri Nelerdir?

   Saç derisinde egzama olmasının bazı belirtileri vardır. Bu belirtiler kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

  1. Kızarıklık: Saç derisinde egzamanın belirtilerinden olan kızarıklık, saç derisindeki rahatsızlık hissine neden olur. Bu kızarıklık, tedaviden sonra iyileşse de cilt renginde değişiklikler görülebilir.
  2.  Kaşıntı: Sürekli saç derisini kaşıma isteği, hatta kaşıdıkça da artan bu istek, egzamanın belirtilerindendir.
  3.  Döküntü: Beyaz ya da sarı renkte yağlı döküntüler veya saç derisinde kabuklanma olabilir.
  4.  Yağlanma: Saç derisindeki yağ dengesinin bozulmasından dolayı saçta aşırı yağlanma ortaya çıkabilir. Oluşan döküntüler de yağlı olabilir.  Bu gibi çeşitli belirtileri Saç derinizde görüyor iseniz aşşağıda verdiğimiz şampuan ve doğal içerikli ürünlere göz atabilirsiniz. Egzama her insanın başına gelebilecek türde bir hastalıktır fakat son zamanlarda tedavisi için bir çok yöntem ve şampuan geliştirilmiştir.

3. Saç Egzaması Neden Olur?

   Saç egzaması oluşumu için bir çok neden vardır ancak sizlere temelinde yatan bazı çeşitli egzama nedenlerinden bahsetmek istiyoruz. Egzama hastalığına maruz kaldıysanız ve kurtulmak istiyorsanız birazdan yazımızda belirteceğimiz çeşitli saç egzaması için şampuan ve egzama şampuanı türlerini görebilirsiniz. Şimdi gelelim egzama neden olur sorumuza 

  •  Stres
  •  Alerjiler
  • Hava kirliliği
  •  Şampuan, saç kremi gibi bazı kimyasal içeren saç ürünleri
  •  Kuru saç derisi
  •  Kozmetik ürünleri
  •  Mevsim değişimleri
  •  Saç derisindeki yağ bezlerinin fazla çalışma durumu
  •  Aşırı terlemek
  •  Genetik faktörler

  Gibi çeşitli ana başlıkları ele alabiliriz saç egzaması için .

4. Saç Egzaması İçin Şampuan ve Doğal Ürün Önerileri?

saç egzaması için şampuan
Saç Egzaması İçin Şampuan ? Egzama Şampuanı ?

   Kafa derisinde görülen egzama için tedaviler, sahip olduğunuz türe göre değişkenlik gösterir. Bu sebeple teşhis için bir uzmana gitmeniz gerekebilir. Bu durum genel olarak alerjik reaksiyonlardan kaynaklanır. Bu sebeple alerji uzmanına başvurmanız faydalı olacaktır.  Durumunuzu neyin tetiklediğini biliyorsanız, riskinizi azaltmak için bazı yaşam tarzı değişiklikleri yapabilirsiniz.

Topikal Nemlendiriciler

  • Topikal Siteroidler
  • Islak Sargı Terapisi
  • Sante Plus Egzama Şampuanı

   Gibi çeşitli saç egzaması için şampuan ve doğal ürün çeşitliliği bulunmaktadır. Saç derinizin durumu, önlenebilir tahriş edici veya çevresel bir tetikleyicinin sonucu değilse kepek şampuanı faydalı olabilir. Şunları içeren şampuanları kullanmaya çalışın; çinko pirition, salisilik asit, kükürt, kömür katranı, selenyum sülfit, ketokonazol.

5. Egzamadan Korunmak İçin Neler Yapmalıyım?

  •  Nötr sabunlar ve şampuanlar kullanın
  •  Stresten uzak kalmaya çalışın.
  •  Banyo sıklığını mevsime göre ayarlayın, gün aşırı banyo yapmaya özen gösterin. 
  •  Elinizi sık sık nemlendirin.
  •  Temizlik yaparken eldiven kullanın ve kimyasal malzemelerden kaçının
  •  Çiğ sebze, meyve, soğan, et ve balık gibi yiyeceklere çıplak elle temas etmeyin.
  •  Sıcak su ile çok temas etmeyiniz.
  •  Kışın yünlü giysilerden mümkün olduğunca kaçının ya da giyecekseniz penye ya da pamuklu içlik üzerine giyinin.

6. Egzama Vücutta Nerelerde Görülür?

   Egzama cildinizin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Gençlerde ve yetişkinlerde genellikle ellerinizde, boynunuzda, dirseklerin içlerinde, ayak bileklerinde, dizlerde, ayaklarınızda, saç derinizde, alnınızda ve göz çevresinde bulunabilir. Çeşitli egzama ilaçları ve şampuanları ile kısa sürede tedavi olabilirsiniz. Saç Egzaması İçin Şampuan önerilerimizde belirttiğimiz gibi egzamanın tedavi yolları mevcuttur. 

7. Saç Derisinde Egzama Görülür mü?

   Egzamanın kesin çözümü olmadığı gibi saçta da egzamaya rastlanabilir. Saçlı deride pul pul dökülme, kabuklanma ve bazen sulantılı yaralar ile kendini belli eden ve saç egzaması kroniktir. Yaz aylarında daha hafifleme göstermekle birlikte kışın artıcı özelliktedir. Sedef hastalığı ile karıştırılmaktadır. Saçlı deri dışında kaşlar, burun yanları, kulak arkası, kulak içi ve göğüs ön yüzü seboreik egzamanın görüldüğü diğer bölgelerdir. Hastalığın atak yapmasında stresin etkisi büyüktür. Genetik faktörler hastalığın gelişmesinde etkiye sahiptir. Hastalığın tedavisinde egzama şampuanı olarak tanımlanan medikal şampuanlar, steroid içeren losyonlar, kaşıntı giderici tabletler verilir.

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir