Cilt Bakım, Vücut Bakım

En İyi Çatlak Kremi Nedir? En Etkili Çatlak Tedavisi Nedir? Oluşmuş Çatlaklar İçin Krem Önerisi?

En İyi Çatlak Kremi Nedir? En Etkili Çatlak Tedavisi Nedir? Oluşmuş Çatlaklar İçin Krem Önerisi?

   En İyi Çatlak Kremi Nedir? En Etkili Çatlak Tedavisi Nedir? Oluşmuş Çatlaklar İçin Krem Önerisi? Çatlaklar hızlı kilo almayla veya hızlı kilo verme durumlarında ortaya çıkabilmekte. Cildin alt kısmında bulunan dokularda gerilmeler çatlaklara yol açan durumlar arasında gösterilmektedir. Çatlak oluşumunun alt derilerdeki liflerin zarar görmesi ile meydana geldiğinden rahatsız edici estetik olmayan bir durum olarak düşünülmektedir.

Bu konu ile alakalı herhangi bir sorunuz olursa öncelikli olarak yazımıza yorum yazabilirsiniz,  iletişim formlarımızı doldurabilir veya [email protected] üzerinden yazarlarımız ile iletişime geçebilirsiniz. Sizlere en iyi şekilde yardımcı faydalı olabilmek için yazarlarımız yardımcı olmaya çalışacaktır. Bize Mail Göndermek İçin Buraya Tıklayınız. İletişim Formu Doldurmak İçin Buraya Tıklayınız. Sağlıklı Güzel Yaşam Dileklerimizle…

İçindekiler ;

Dikkat !

Deri çatlakları günümüzde özellikle kadınları etkileyen, estetik olarak da görünüm bozulduğunu gidermek için birçok farklı tedavi şekli geliştirilen yaygın yaşanan bir sorundur.

1. En İyi Çatlak Kremi Nedir? En Etkili Çatlak Tedavisi Nedir? Oluşmuş Çatlaklar İçin Krem Önerisi?

En İyi Çatlak Kremi Nedir? En Etkili Çatlak Tedavisi Nedir? Oluşmuş Çatlaklar İçin Krem Önerisi?
En İyi Çatlak Kremi Nedir? En Etkili Çatlak Tedavisi Nedir? Oluşmuş Çatlaklar İçin Krem Önerisi?

   Derinin en dış yüzeyi epidermis olarak tanımlanırken orta kısmı dermis ve iç tarafı hipodermis olarak adlandırılır. Derinin orta kısmı olan dermiste elastin ve kolajen lifleri bulunur. Bu yapı, derinin sağlıklı görünümünü etkiler. Dermiste var olan lifler arasındaki bağların zayıflaması ya da  gerilerek kopması, cildin gözle görülür kısmında da deformasyona yol açar. Estetik görünümden uzak olan bu deformasyon, deri çatlağı olarak da tanımlanabilir. Çatlak Tedavisi ve Çatlak Kremi Önerisi Hakkında detaylı bilgi için yazımızın geri kalanını okuyabilirsiniz.

2. Vücutta Oluşan Çatlakların En Büyük Nedenleri Nelerdir?

  • Vücuttaki çatlaklar pek çok farklı nedene bağlı olarak oluşsa da en sık görülen nedeni hamileliktir. Gebelikte alınan kilo ve oluşan ödemin yanı sıra karında ve memelerde oluşan büyüme de derinin gerilmesine ve sonuç olarak çatlamasına yol açabilir. Bu dönemde oluşan çatlaklar stria gravidarum olarak tanımlanır. 
  • Gebeliğin yanı sıra aşırı kilo alıp vermek ve kas kütlesinin aniden artmasına yol açan vücut geliştirme gibi aktivitelerde de deri çatlağı oluşabilir. Obezite problemi olan kişilerde deri çatlağı görülme olasılığı ise yaklaşık %40 oranında artar.
  • Ergenlik döneminde kas yapısının gelişmesi, aşırı kilo almak ya da vermek de ergenlik döneminde deri çatlağı oluşumuna yol açabilir.
  • Deri çatlağına neden olan etkenlerden biri de vücutta yaşanan hormonal değişimlerdir.
  • Tüm bunların yanı sıra kullanılan bazı ilaçlar da vücut çatlağına neden olabilir. Özellikle bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan kortizon, elastin ve kolajen liflerin yıkımına neden olabilir.
  • Deri çatlağı bazen nedensiz olarak da oluşabilir. Bu tip vücut çatlakları, idiopatik çatlak olarak tanımlanır. Vücut çatlakları, vücudun hemen her bölgesinde oluşabilir. Ancak çoğunlukla, meme, karın, sırt, kalça, bacak ve üst kolun iç kısmında görülür. Kadınlarda kalça, bacak ve memelerde, erkeklerde ise kol, bel bölgesi ve kalçada yaygındır. Vücut çatlaklarının ergenlik döneminde ve gebelikte oluşma olasılığı artar. Çatlak Tedavisi ve Çatlak Kremi Önerisi Hakkında detaylı bilgi için yazımızın geri kalanını okuyabilirsiniz.

3. Çatlak Tedavisi Nasıl Yapılır? En Etkili Çatlak Kremi Nedir?

   Tedavileri güç olan çatlakların giderilmesinde; Roller tedavisinden yararlanılmaktadır. Vücudun yara iyileşmesi mekanizmalarının tetiklendiği ve bunun sonucunda yeni kollajen sentezinin sağlandığı bir yöntemdir. Cilt gençleştirme, akne izlerinin tedavisi ve cilt çatlaklarında kullanılan roller uygulaması işlemi sırasında roller adı verilen tıbbi bir cihaz kullanılır. Roller cihazı, deriye uygulandığında silindirik tambur üzerindeki iğneler, deri üzerinde mikrokanallar açar. Bu kanallar deri altına açılan bir tür geçit gibi düşünülebilir. Uygulama süresince derinin koruyucu tabakası olan epidermise hiçbir zarar vermeden deri altında açık olan binlerce kapı elde edilmiş olur. 15 dakika içinde kendiliğinden kapanan bu kapılar deride büyüme faktörlerinin salınımını tetikleyerek; kollajen ve elastin üretimini artırır. Çeşitli yollar veya yöntemler kullanılarak vücudunuzda oluşan çatlaklardan kurtulabilirsiniz.

4. Çatlak Kremi İşe Yarar mı?

En İyi Çatlak Kremi Nedir? En Etkili Çatlak Tedavisi Nedir? Oluşmuş Çatlaklar İçin Krem Önerisi?
En İyi Çatlak Kremi Nedir? En Etkili Çatlak Tedavisi Nedir? Oluşmuş Çatlaklar İçin Krem Önerisi?

   Vücutta henüz çok artmamış çatlaklar için cildi nemlendirmeye yönelik kozmetik tedavi yöntemleri kullanılabilir. Peeling, lazer, mikrodermabrazyon, mezoterapi gibi tedavi yöntemlerini düzenli olarak uygulamak gerekir. Burada cilt çatlaklarının yüzde 100 yok olacağı beklenmemelidir. Cilt çatlaklarını tedavi edici birçok yöntem geliştirilse de, tamamen yok edici bir tedavi yöntemi henüz yoktur. Ancak birtakım tedavilerle cilt çatlaklarının görünümü biraz daha azaltılabilir. Cilt çatlağı beyaz renge geçtiğinde tedavi yaklaşımları biraz daha azaltır. Beyaz çatak söz konusu olduğunda tedavinin çatlakları yok edici etkisi azalır. Tedavide elde edilen sonuç, cildin yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Yani genel anlamda çeşitli kaliteli çatlak kremleri kullanarak bu sorununuzdan kolaylık ile kurtulma imkanına sahip oluyorsunuz.

5. Vücutta Oluşan Çatlakların Çeşitleri ve Evreleri Nelerdir?

   Deri çatlağının iki türü vardır. İlk oluştuklarında cilt tonuna göre daha kırmızı-mor arası bir renk olarak gözlemlenir. Bu türüne stria rubra denir. Zaman geçtikçe renginin soluklaşması sonucu stria alba adını alır. Çatlakların ilk oluştuğu sırada çevre dokularda da bazı değişiklikler meydana gelir. İlk aşamada yüzeysel damarda genişleme ve lenf hücrelerinin bu bölgede fazlalaştığı tespit edilmiştir. Daha sonraki aşamalarda kollajen liflerinin azalması görülür, epidermis ise incelmiştir. Klinik olarak strialar 4 evrede tanımlanır. Evre I, yeni oluşan cilt çatlağını ifade eder. Evre II’de çatlak rengi beyazlamıştır. Stria çevresinde çökme, açılma gözükmez. Ancak Evre II’nin ilerleyen aşamasında elle muayenede depresyon görülür. Evre III’de strialarda açılma vardır ve deride çizgilenme görülebilir. Evre IV’de ise belirgin çatlak görünümü mevcuttur. Cilt çatlağı tedavisinde genellikle çatlakların evrelerine göre tedavinin yoğunluğu ve çeşidi belirlendiği için klinik evreleri bilmek önemlidir. Çatlak Tedavisi , Çatlak Kremi hakkında daha detaylı bilgi için yazımızın geri kalanını okuyabilirsiniz.

6. Çatlak Oluşumu Önlenebilir mi? En Etkili Çatlak Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

  • Vücut ağırlığını kontrol altında tutulmaması: Aşırı kilo almak, vücutta çatlak oluşumuna yol açan önemli etkenlerden biridir. Özellikle obezlerde glukokortikoid hormonunda yaşanan artış, çatlak oluşumuna yol açabilir. Ergenlik ve hamilelik dönemlerinde de artışa geçen bu hormonun dengede kalmasını sağlamak için ani kilo artışlarından ve düşüşlerinden korunmak vücutta çatlak oluşumunun önlenmesine yardımcı olabilir.
  • Aşırı egzersiz yapmak: Belli bir bölgedeki kasların aşırı miktarda gelişmesine yol açan egzersiz türleri, çatlak oluşumuna yol açabilir. Özellikle vücut geliştiren ve ağırlık çalışan kişiler, kas kütlelerini hızla geliştirmekten kaçınmalıdır. Erkeklerde çatlak oluşumu için risk oluşturan bu etmenin önlenmesi için, egzersiz süresi kısaltılmalı ve kas geliştirme süreci zamana yayılmalıdır. Yüksek miktarda ağırlık çalışmaktan ve kas gelişimi için steroid kullanımından kaçınmak önerilebilir.
  • Doğum kontrol ilaçları: Doğum kontrol hapları, bazı kişilerde vücut çatlaklarına yol açabilir. Doğum kontrol ilacı kullanımı sonrasında vücutta çatlak oluşumu gözlenmesi durumunda hekime danışılmalıdır.
  • Hormonal bozukluklar: Gebelik ve ergenlik döneminde yaşanan ani hormonal değişimlerin yanı sıra endokrin sisteminde var olan bozukluklar ve kişinin hormonal dengesini etkileyen hastalıklar da vücut çatlaklarına yol açabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek, hem sağlığın hem de estetik görünümün koruması için düzenli olarak sağlık kontrollerinin yaptırılması önerilebilir.

7. Çatlak En Çok Kimlerde Ortaya Çıkar?

   Cilt çatlakları, gebelik dönemlerindeki kadınlarda, ergenlik döneminde, hızlı kilo alımı sonucunda ve vücut geliştirme yapan kişilerde sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Gebelik döneminde genellikle Karın ve göğüs bölgesinde, ergenlik döneminde birden gelişim sağlayan kişilerin çabuk büyüyen bölgelerinde. Vücut geliştirme yapan kişilerin ise genellikle omuz bölgesinde ortaya çıkmaktadır. Bunların yanı sıra, böbreküstü bezleri olağanın dışında çalışan kişilerde, uzun süreli kortizon içerikli ilaçlar kullananlarda ve Cushing sendromu gibi hastalıkları yaşayanlarda da sıkça ortaya çıkabilmektedir. Çatlak Tedavisi , Çatlak Kremi hakkında daha detaylı bilgi için yazımızın geri kalanını okuyabilirsiniz.

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir