Lekeler İçin Öneriler, Yüz Bakım

Yüz Lekeleri Nasıl Geçer? Hamilelik Doğum Lekeleri İçin Kesin Çözüm Nedir?

Yüz Lekeleri Nasıl Geçer? Hamilelik Doğum Lekeleri İçin Kesin Çözüm Nedir?

   Ciltteki çoğu koyu leke herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmediği için endişe yaratacak bir durum değildir ve bu durum için tedaviye ihtiyaç duyulmayabilir, ancak insanlar estetik görünme istekleri ve kozmetik nedenlerle bu lekeleri ciltlerinden atmayı seçebilirler. Nedene bağlı olarak, cilt yaş lekeleri veya güneş lekeleri üzerinde bazı koyu lekeleri insanlar vücutlarından sildirmek istemekte.

İçindekiler ;

Dikkat !

Stres altındaki insanların ciltlerinin lekelenmeye daha yatkın olduğunu biliyor muydunuz? Stres cildimizin bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve böylece pek çok cilt sorununa yol açmakta.

1. Yüz Lekeleri Nasıl Geçer? Hamilelik Doğum Lekeleri İçin Kesin Çözüm Nedir?

Yüz Lekeleri Nasıl Geçer? Hamilelik Doğum Lekeleri İçin Kesin Çözüm Nedir?
Yüz Lekeleri Nasıl Geçer? Hamilelik Doğum Lekeleri İçin Kesin Çözüm Nedir?

   Sözde yaşlılık veya güneş lekeleri ile ilgili olarak, bunlar aşırı güneş ışığının işaretidir ve genellikle kırklı yaşlarda ortaya çıkar, aşırı güneş ışığına maruz kalmışsa daha erken de olabilir. Hamilelik Lekeleri ve Doğum Lekeleri olarak da bir kaç çeşit ayrılabilir. Kahverengi lekeler, cildin pigment hücresindeki melanosit bozukluğundan kaynaklanır. Bu aşırı melanin üretimi, UV maruziyeti (lentigo), hormonal bozukluklar, yaşlanma gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanmaktadır. Yüz Lekeleri Nasıl Geçer? Hamilelik Doğum Lekeleri İçin Kesin Çözüm Nedir? gibi sorularınıza yazımızın devamında detaylı şekilde sizlere aktarmaktayız.

2. Hamilelik Lekeleri ve Doğum Lekeleri Neden Kaynaklı Oluşmaktadır?

   Hamilelik Lekeleri veya Doğum Lekeleri sıklıkla karşılaşılan problemlerdir. Bunların asıl sebebi ise hamilelik döneminde salgılanan östrojen veprogesteron hormonlarıdır. Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarına karşı hassasiyetini arttırmasıyla ciltte lekelenmeler görülebilir. Yüz bölgesinde en sık yanak, üst dudak ve alında meydana gelen lekeler, yüzün yanı sıra göğüs arası, boyun ve kolların dış yüzeyinde ortaya çıkabilir. Güneş görmeyen yerde oluşan lekeler koyu bir şekilde belirirler ve hamilelik sonrasında genel olarak kaybolurlar. Genellikle koyu kahverengi olan bu lekeler “hamilelik lekesi” olarak adlandırılmaktadır. Genellikle yüzde meydana gelen bu lekelenmeler üst dudak, yanak ve alın bölgesinde yoğunlaşmaktadır. Ancak yüzün yanı sıra boyun, iki göğüs arası ve kolun dış tarafında da bu koyu lekelenmelerin meydana geldiğini söyleyebiliriz. Doğum lekesi olarak adlandırılan bu sorun, hamilelerin yanı sıra doğum kontrol hapı, yüze uygulanan ağda ve bazı kozmetik ürünlerin kullanılmasından sonra da meydana gelebilir.

3. Yüz Lekeleri Belirtileri Nelerdir? En Sık Hangi Bölgede Rastlanır?

   Derideki koyu lekeler açık kahverengiden koyu kahverengiye kadar değişebilir. Koyu lekelerin rengi, bir kişinin cildinin tonuna bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Ancak bu noktalar cilt ile aynı dokuya sahiptir ve herhangi bir sağlık problemine neden olmamaktadır yalnızca sahip oldukları melanin pigmenti cildin diğer yerlerine göre farklı davranmaktadır. Cilt lekeleri de boyut olarak değişir ve vücudun herhangi bir yerinde gelişebilir, ancak çoğunlukla güneşe maruz kalan bölgelerde yaygın olarak etkisini görebilirsiniz. Cilt lekeleri aşağıdaki alanlarda oldukça yaygın şekilde görülebilir:

  1. Ellerin arkası 
  2. Yüz
  3. Sırt
  4. Omuzlar

Koyu tenli insanlarda, cildinden birkaç ton daha koyu olan noktalar genellikle 6 ila 12 ay içinde kaybolur. Daha derin renklenmelerin ise solması yıllar alabilir. Derin renk değişiklikleri genellikle mavi veya gri renkte görünür, ancak bir nokta kişinin doğal ten renginden çok daha koyu kahverengi de olabilir.

4. Yüz Lekeleri, Hamilelik Lekeleri, Doğum Lekeleri için Doğal ve Etkili Çözümler Nelerdir?

Yüz Lekeleri Nasıl Geçer? Hamilelik Doğum Lekeleri İçin Kesin Çözüm Nedir?
Yüz Lekeleri Nasıl Geçer? Hamilelik Doğum Lekeleri İçin Kesin Çözüm Nedir?

   Bitkisel yağların ve uçucu yağların yanında diğer etkili ve doğal çözümler bulunur. Bunu yapmak için bitkisel jojoba, çörek otu veya fındık yağı, iki damla çay ağacı esansiyel yağı ile karıştırın ve lekelerin üzerine sürün. Asil defne, limon otu veya lavantanın uçucu yağları da tavsiye edilir. Bunları dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. Küçük bir pamuk topuyla veya elma sirkesine batırılmış bir kompresle lekelerin veya lekenin etkilediği bölgeye birkaç damla damlatın.
 Toz haline getirilmiş, ezilmiş veya kullanıma hazır yeşil kil, yumuşak ve doğal tıbbın klasiklerinden biridir. Süper ince toz kil seçerseniz, suyla karıştırın. Kıvam yeterince pürüzsüz ve macun kıvamına geldiğinde lekenin üzerine uygulayın.

   MAYDANOZ SUYU MASKESİ : Maydanoz suyu ve limon suyunu eşit ölçülerle karıştırınız ve hamilelik lekesi problemi olan bölgeye uygulayınız. Daha sonra 15 dakika bekleyip ılık su ile durulayınız. Maydanoz suyunun cilt lekeleri ve kırışıklıkları geçirme etkisi olduğu eskiden beri bilinir.

5. Hamilelik Lekesi Olanlar Makyaj Yapabilir mi?

   Kadınların hamilelik döneminde şikayet ettikleri başlıca konulardan biri olan hamilelik lekeleri çeşitli krem ve merhemler ile kısmen önlenebilse de tedavi sürecinde bu lekelerin tamamen ortadan kalkması için belli bir süre gereklidir. Bu süreç içinde kötü bir görünüme neden olan bu lekeleri makyaj ile kapatma konusu her anne adayının sorduğu sorulardandır. Hamilelik lekelerinin gizlenmesi için kapatıcı gibi çeşitli makyaj malzemelerinden yararlanılabilir. Ancak bunun öncesinde mutlaka güneş koruyucu sürülmesi gerekir.

6. Hamilelik Lekesi Kalıcı mıdır?

   Hamilelikle birlikte ortaya çıkan açık veya kahverengi lekeler, gebeliğin ikinci üç aylık döneminde çıkmaya başlar. Son üç aylık dönemde iyice belirginleşen lekeler, vücudun herhangi bir noktasında kendine yer bulabiliyor. Bu lekeler doğumdan sonra çoğu zaman kendiliğinden kaybolabiliyor. Ancak risk faktörlerini taşıyan ve güneşe savunmasız çıkan kişilerde kalıcı hale gelebiliyor. Hamile kadınların cilt lekelerini önlemek için güneşten uzak durması doğru bir yol değildir. Çünkü hamilelik boyunca güneşe çıkmamak bebeğin gelişimini olumsuz anlamda etkiler. Bir hamilenin her gün en az 20 dakika boyunca güneşten faydalanması ve vücudu için gerekli olan D vitaminini alması gerekir.

7. Yüz Lekelerine Ne İyi Gelir?

   Kozmetik raflarda birçok koyu leke önleyici krem ve serum bulunmaktadır. Peeling ve depigmente edici aktif bileşenlerden oluşan, az ya da çok konsantre olan bu kozmetikler, lekelerin tedavisinde çok önemlidir ve tüm aşamalarda kullanılmalıdır. Önlemede, en hafif lekelerin tedavisinde ve estetik tedaviye ek olarak kullanılmalıdır. Bu kozmetiklerin ağartıcı etken maddeleri lekelerin pigmentasyonunun yoğunluğunu azaltırken diğer etken maddeler cildin parlaklığını artıracaktır. Gün boyunca leke önleyici kremler ve serumlar kullanın. Bir seçenek olarak, rutininize peeling losyonları gibi gece bakımını ekleyin. Bir seçenek olarak, nazik peeling losyonları gibi gece bakımı yapabilirsiniz. Yüz Lekeleri Nasıl Geçer? Hamilelik Doğum Lekeleri İçin Kesin Çözüm Nedir? gibi sorularınız için daha detaylı bilgi için diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir